Wednesday, November 30, 2011

senyap senyap senyap. sebab aku benci kau sekarang

Tuesday, November 29, 2011

which way is better?

hello hasbens skalian. lelaki akan lebih nampak hensem walaupun dia tak hensem kalau trim rambut smart2 pendek2. korang nk bela rambut panjang2 mcm korea buat apa. kalau aku dberi keizinan utk mnjadi barber mamak yg depa (laki2) suka pegi tu, mmg aku gunting smpai jadik hensem. seyes tak caya boleh try aku nk upah 50 inggit je. mklumlah ekonomi genting (genting highland?) sekarang, dont blame me and mamak2 barber skalian.

contoh2 :
this is muhd nazmi faiz mansor. midfielder harimau muda yg berbakat n mmpunyai vision utk pass bola dgn mantap. aku rasa nk jadikkan dia player real sama mcm kaka. hewhew

sebelum (curik fesbuk)

selepas (slepas jdk penglike ke-2, aku curik teros)

aku pengsan terus tengok dia yg selepas. err okay dua dua pun comel. alah aku nk letak gmba org tak comel, nnt depa terasa pulak. takpa. cinta tak mengenal rupa. hewhew lagi

tapi series dari pandangan mata aku yg rabun ni, he looks smarter in the 2nd pic. generally, lelaki nmpk lagi smart bila rmbut pendek. tp len orang len opinion kann.

oh ya, tapi aswad buat rambut korea pun mantap lagii xD

'im hot gorgeous am i?'

okay sekiann


Monday, November 28, 2011

Saturday, November 26, 2011

CJJ

cinta jarak jauh, or often called long distance relationship. aku rasa cam memang susah nak wujud benda ni. esp bila mmg jauh gila tak jumpa2, cm offshore or oversea a aku maksudkan. 

tahniah buat parok n semek yang bakal mengikat tali ikatan perkahwinan taun depan insyaAllah. aku nk mintak jadik pengapit sebenarnya, tapi cam over pulak siapa la dakuuu ni kan. sob sob sob

n kehebatan cinta mereka (copyright from novel2 melayu) telah membuatkan aku baru percaya, umur macam aku ni, mmg dah patut bercinta. no i mean mmg normal untuk rasa suka tu. sebab dorang stat since intec kot, smpai sekarang, umur dua2 dah patut ada 3 4 orang anak. so. macam err tu lah. do you know what im saying?*tone madam rita*

desaru telah terbang ke syurga bersama angan2 aku n faizah, begitu juga dengan caving gua tempurung n lata kijang/ err kinjang maybe, just sebab semek buat suprise tetiba balik dari us, together with the cooperation from Shikin and the geng.

Nseb bek ktorang dapat mandi kolam air panas rini so tade a aku nk lenyek2 parok tu. awesome, seryesly. 


Thursday, November 24, 2011

sialan sialan sialan

perghh aku rasa macam presiden hacc borak dengan alumni hacc tadi.  macam masalah dunia. pada saat2 yg tragis tersebut aku memblame segala jenis ajk tertinggi hacc. lenkali nk tanya2 patut tanya pres ke vice ke su ke. aku jaga duit, apa salah aku??

im not the one who will take the responsibility. goodbye

selamat memberi alasan terbaek kepada mak bapak utk ke desaru.

lunatic



i am me, and u will meet only one person like me in this world. and that is me. so do appreciate okay.


Tuesday, November 22, 2011

wordless wednesday #2


Sunday, November 20, 2011

Ombak Rindu


1st time aku semangat nak tengok cite mlayu. 
sapa2 free boleh ajak aku. loner rasanya tengok muvi sorang2.
farizah jom?

Friday, November 18, 2011

Freedom

Aku rasa aku bukan budak kodi lagi mcm kat stf dulu. im 19, legally an adult! xD

Mlm tadi fes time berkenalan ngn pacik berperut sasa yang slalu tahan budak2 sbb tapakai kad mtrx n masuk lmbt after curfew. pacik tu femes, sure korang kenal. aku pun heran apsal dari dulu smpai skrang tapenah pulak dia cam muka aku padahal dah lebih sploh kali jugak dia bebel benda sama pasal kad pelajar dia tu (okay fine mungkin aku tak comel sbb tu dia tak ingat)

‘Nama awak dah smpai dekat RS (what de hacc is RS? did he just mentioned about RS news feed??), awak pandai2 la idop. Saya mintak maaf, tapi saya cuma jalankan tugas saya je. Lain kali bla bla bla’

Angguk2 dengan muka tekun dan redha. Kagum jugak. No curses or annoyed, irritated face. perhaps im in a good mood tonight. good girl keep it up!

Nama aku dah masuk buku rekod disiplin dalam kes yg tak brapa n sirius tapi pacik tu nk buat jadi agak sirius le jugak. mungkin kat stf nak buat jahat tak smpai hati sbb pgg title prefek, now i got the FREEDOM. Terharuuuu T.T

Wednesday, November 16, 2011

30 Days Blog Challenge


lama dah jumpa benda ni tapi tak ingat kat blog sapa.hm mungkin blog budak ni.
sebab cuti ni macam tak kerja, tetiba rasa nak try :)
haah tetiba terperasan.

post asyik pasal kawen je. bosan betul.

Death will come.

When someone you love fallen asleep in death, there is no pill or anaesthesia that can help to endure the grief, even time, which is said to heal all, will not totally take away the pain.

There’s a lot of thing we can’t control. Just leave everything to Him, He knows better.

Dear a very good friend, please be tough. :')

Tuesday, November 15, 2011

abnormal life will begin

a friend will never leave you. i believed in those words so far,

but not until what happen just now when i wake up this morning (err late in the morning), she had leave.

 an empty bed??

fathiah sampai hati kau tinggalkan akuuuuu T^T

kompem seminggu ni makan minum mandi aku tak terurus. unless aku naik atas tidur dengan farie n alfa.

yaa its surely a disaster without Fathiah waking me up patiently in the morning for subuh prayer.

dan aku tak fikir experiment apa lagi nak buat utk unit 6 ni

Zombijaya

punya semangat aku nak habiskan novel ni. tetiba ending. macam.. ciss menyesal baca.

apsal ending macam tu. tak puas hati betul. buat a zombi tu tetiba boleh cure, idop balik ke, zombi jatuh cinta ke, Nipis bertaubat ke. ni just Kamarul pegi KL dan jumpa Nipis yang dah tak dikenali tu?

fine lah. bukan aku yang buat cerita tuu, sebok pulak nak komen haihh

Forget it. were still young.

Hai u oll.

Pernah tak status korang dipersoalkan? Err maybe tak kot kalau korang da de boifren ke gelfren ke. I mean, kite2 yang single ni jeww. Aku assume mesti penah punya. Maklumlah u now zaman sekarang, zaman urbabisasi urbanisasi dan kemodenan kan. Kengkadang aku rasa nak lempang jugak dorang ni, apetah lagi bile dorang brani mengeluarkan statement2 begini :

Kau ni lesbian ke wey. Kesian aku tengok kau. Jom jadik partner hikhik’
Hello bila masa pulak aku lesbian. Memang ah aku suka tengok pompuan cantek, but that doesn’t mean so okayyy. Pretty girls are more attractive than handsome boys. Kan kan? Cuba compare SNSD dgn super junior. Lagi bedarah tengok snsd kan. Err astaghfirullah apa aku cakap nii. Bertaubat sekarang!


 Kau tak rasa loser ke single do. Zaman skang sume dah de boifren.
No no no. Bes apa single. Tadak org kesah kay nk flirt2. Haha Aku Cuma rasa loser je bila kuar makan dgn kapel pastu takda org nak bayarkan utk aku. Ciss agak2 ah aku nk kene belanja jugak! Lenkali jangan ajak aku teman kalau tanak belanja. I hate you i hate you i hate you!

‘Sunyi sepi *bunyi cengkerik* je enfon kau tu. Simcard tak beli lagi ke’
Ciss tumbuk2 pijak2 lempang2 pun aku sudi kat manusia ni. tau lah enfon aku murah tak touch screen dool. Fine fine. tunggu aku kawen nanti aku suruh laki aku gayut 24 jam. Berlagak kau skarang ye. Eh henfon boleh menyebabkan kanser otak. Tak elok.
lepas ni nak carik menda alah ni letak kat enpon :)

‘Kau tak pernah suka orang? Penipu. Bek kau ngaku. Dosa do tipu’
Tapasal gua kena penipu. Haihh menurut hati gua yang comel ni, pernah kot. Tapi gua tepuk tangan sendiri je. Loser tak? Hahahaha. Lu ingat lu je ke penah main tepuk2 sendiri. Gua pon laaa :p oo tapi aku kan nak jaga hati untuk future hasben i. Yuuu mana boleh flirt hikhik

Kau try ah couple. Not as bad as you think.
Haa ni bila masa pulak aku kata teruk sgt rasa berkapel ni. dah tak terbukak hati nak kapel nak buat camna. Lagipun tengok cam tambah dosa je kapel2 ni. bek gua carik sugar dedi je. Hakhakhak. Tengok ah bila aku dah kapel ke tunang ke kawen ke, aku pos gambar aku kt fesbuk, pastu tag dia banyak2 eh (terasa tak terasa tak)

‘Kau bejet alim tadak pakwe kan. Menyampah i.’
Manusia ni pulak mmg boleh campak bangunan paling tinggi kat dunia. Sapa pulak bg rule sapa tadak pakwe budak baik? aku jahat je. Lek lek le beb. Lu ada pakwe, jaga batas semua, insyaAllah diredhai. Tayah sibuk2 jaga hal aku okay

Mengikut kesimpulan aku, depends korang ah nk tentukan life korang as a teenager tu camna. Ada yang rasa lonely (okay aku pon) so membuat keputusan utk mengkapelkan diri dgn sesiapa sahaja yg depa berkenan. Ada jugak yg mmg taleh idop tanpa enpon berbunyi 24/7, mesti kene de boifren gekfren tak kira idop atau mati. Ada jugak yg memang tak layan langsung pasal benda lovey dovey ni, jiwang karat katanya. ada jugak yg ada feeling tu, tapi buat biasa je sebab nak jaga hati, cuba untuk mujahadah melawan nafsu.

Sebab cinta dia tu hanya untuk pasangan yang halal, untuk seseorang yang boleh dia cintai sepenuh hati berpayungkan rahmat-Nya.

The best, you decide by yourself ^.^

Wordless Wednesday #1

Apabila seorang lelaki melafazkan akad nikah, bermaksud dia telah berjanji bukan sahaja dengan ibu apa dan dirinya, malah dengan Allah untuk menjaga dan menyayangi perempuan yang menjadi isterinya dengan sepenuh hati, bukan menyakiti dan menzaliminya.


Abang, i nak try jaga hati ni baik2 untuk u. U jaga hati u baik2 untuk i jugak eh J
sweetnya aku. haha

Monday, November 14, 2011

tetiba aku panas. bajet siot. siot. siot.

as if i care.

bro, gua menyampah dengan lu.

Saturday, November 12, 2011

She Had The World - Panic At The Disco



She held the world upon a string
But she didn't ever hold me
Spun the stars on her fingernails
But it never made her happy
'Cause she couldn't ever have me
She said she'd won the world at a carnival
But she couldn't ever win me
'Cause she couldn't ever catch me

I, I know why
Because when I look in her eyes
I just see the sky
When I look in her eyes
Well I, just see the sky

I don’t love you I'm just passing the time
You could love me if I knew how to lie
But who could love me?
I am out of my mind
Throwing a line out to sea
To see if I can catch a dream

The sun was always in her eyes
She didn't even see me
But that girl had so much love
She'd wanna kiss you all the time
Yeah, she'd wanna kiss you all the time

She said she won the world at a carnival
But I'm sure it didn’t ruin her
It just made her more interesting
I'm sure I didn't ruin her
Just made her more interesting

I, I know why
Because when I look in her eyes
I just see the sky
When I look in her eyes
Well I, just see the sky

I don’t love you I'm just passing the time
You could love me if I knew how to lie
But who could love me?
I am out of my mind
Throwing a line out to sea
To see if I can catch a dream
wau, this means so much.  

Thursday, November 10, 2011

like like like


song in the brain.

Monday, November 7, 2011

Final.


Good Luck Everyone! :)

Friday, November 4, 2011

So in love

Have you ever go to bed with someone you love, wrap your fingers against him/her with smile, keep stroking his/her hair and sing a lullaby until he/she fall into a deep sleep? If not, have you ever imagine that?

i didn’t say that the ‘someone you love’ above must be your boyfrens gelfrens or gays or lesss o whosoever, nonononono this can raise social issues. Cannot2 no illegal sex mannn.

Mai cek nak cerita sikit.

Aswad tidur dengan aku malam ni. fine. at fes, dia tanak tidur, tapi bila aku paksa dia tutup mata, pastu aku pun pura2 dah tidur, dia pun senyap, dia tarik2 rambut aku suruh bangun. Takde respons, dia pun tutup muka dia dengan sapu tangan eh mungkin tuala kecik (ada berbelas-belas dia punya dalam rumah ni) pastu tetiba tak sampai 5 minit mata dia dah layu. Pastu dia terus tidur. Nyenyak. Macam baby. Ya memang baby pun kan.


I can’t help smiling when i look at him. Why he is so adorable cute charming attractive and darling??
And suddenly i thought, it must be wonderful if i can watch my own baby sleep beside me every night like this.

Aku rasa macam tak normal nak rasa benda ni sekarang. But this is serious. I wanna be a mum. Ya perhaps one day. In the future. J

Tuesday, November 1, 2011

pressure related disease?

bila hilang selera makan dan membenci semua jenis makanan depan mata

bila minum air kosong rasa macam teguk air kosong yang kosong

bila cam malas sangat nak mandi dengan alasan toilet sangat jauh

bila rasa nak bergolek atas katil tanak bukak mata sampai 2 minggu yang ke depan

bila sakit2 seluruh badan macam baru main ragbi err okay tak ssuai utk prempuan, badminton la

bila 24 hours rasa macam ada rama2 tengah menari nari dengan riang gembira dalam perut

bila tetiba dengan srta merta rasa blank heartless innocent dan comel

bila rasa benci dengan orang lalu lalang depan aku yang bau macam sotong dekat mydin (don ask me why sotong)

i think i got evening sickness. ya mungkin jugak sebab semalam main hujan. or myb pressure? ahh stress can lead to CVD. i shud try to overcome this.