Saturday, December 31, 2011

Digit

im worried thinking bout unstoppable adding of digit in my age every year. dont yu feel so?
oh neway this year, if anyone ask me 'umor berapa?' i must answer with this 'doploh.'
ah this is bad bad bad too bad. cannot act childish anymore -.-'
but the good news, qualified n matured enough to get married xD 


Leo, get well soon. lets work hard together with Unit 6

Thursday, December 29, 2011

clap clap clap

do u know who is this?

arwah Paul

okay lets look at the flag on the left box. yess its Germany! ive seen flags with that 3 colors everyday at college. soo boring.

good news today. i wanna congratulate my fren, Danie Aswad that has already confirmed his flight ticket to Germany on 6th Jan next year. oo my smart boy Denny :') *clap clap clap

deep frustration im not taking engineering. chemistry is too hard!. eh wait, engineering also need us to study chem? ahh y must chemistry?? *hateful

truthfully ive buried all my dreams to become an engineer right after Petronas reject me from attending their interview. they gave me false hope since i was in form 1 n then they crushed it into thousands millions trillions pieces. so cruel T^T. n when i apply for YTM's scholarship, i forgot the course that ive chose (yaa bcoz its totally not under my expectation i will be called for the interview). what a waste -.-'

its not time to regret y i choose to be a doctor. its now a race to finish. and lets finish it with glory *clap clap clap

Wednesday, December 28, 2011

3 idiots

A lesson from 3 idiots,

A doctor should marry an engineer xD

hahah okay gila takpasal, but seryesly Aamir Khan did a great job in this movie
i wish dat type of person really exist 
so cool :)

Monday, December 26, 2011

i shud realize, this is the last chance.

hw, why its so hard to make a move?

Thursday, December 22, 2011

PMR

yaa as the title above, PMR je pun. apasal reporter kene datang stf? panas betul aku. ahh juniors salu manja2. kitorang plak anak tiri. wuuwuuu

mak ayah aku pulak nak compare2 STF dengan SEMASHUR. takpaham -.-'


oh btw adik aku pun dpt 8A jugak. terpaksa halalkan ipod shuffle dia tu. haha

Wednesday, December 21, 2011

This is so STUPID


desperate betul. tak berkualiti, background music rasa nak sepak2 je, tgk muka mamat ni pun tak selera. amek la plakon comel2 sikit haihh

panas betul makcik huduh tu cakap cmni
'kalau guna hukum hudud pun, tak jadi apenye..'

apasal takut sgt dgn hukum tu? tak beragak. macam undang2 Islam tu tak berguna je dia cakap camtu. pegi skolah agama dulu boleh tak makcik

bendera dan mahasiswa dan ludah merata-rata

baru lagi 2 3 hari ni rasanya pasal mahasiswa turunkan bendera gambar pm kt pwtc tu. amboii sejak mahasiswa dibenarkan berpolitik ni, sakan betul. tapi betul apa. kalau nk tunggu depa tua baru nk stat berpolitik, masa tu otak dah tepu, tak dpt nk produce idea2 bernas compare tu masa dorang muda muda dulu.

 lagipun mesia negara demokrasi kan kan kan. (tak pasal)

budak2 ni pun satu takda keje betul. klo ye pun nak turunkan mintak izin tuan dia dulu. takda la kecoh camni. haha

tapi ada la sebab dorang buat cmtu. yelah takkan tetiba tak pasal nak turunkan gmbar Dato' Sri Najib yang berseri-seri tu. takda jerawat, putih, licin, bibir merah jambu lagi gituu. kalau aku lah PM, depa turunkan gambar aku, mmg bengang jugak. yelah mesti la respek. aku PM kott

tapi depa rakyat, depa tak puas hati dgn kepimpinan kita, baru dia buat cmtu. so takleh nk salahkan budak2 tu 100%. lagipun mungkin aku tak comel sbb tu depa turunkan gambar aku wuuwuuu


mukadimah panjang sgt. ni lah topik sebenar. please click the play button first

tetiba depa nk ngamuk2 camni. dah tu guna bahasa macam mak bapak tak ajar. pastu nk cakap orang len kurang ajar pulak. + tak tahan betul ada pakcik tua berkopiah tetiba kat tengah2 tu

kurang ajar sgt ke turunkan gambar? aku rasa lagi kurang ajar depa yang nak ludah2 muka orang ni. kebersihan kan amalan mulia. apsal nak main ludah2?

benci betul orang meludah merata-rata ni. kalau aku jadik cleaner nk lap meja kt situ, mmg aku campak je kain lap kat muka mamat tu. cih menyusahkan orang

Monday, December 19, 2011

Because I Miss You.



Always under exactly the same sky, always exactly the same day
other than your not being here, theres nothing different at all
i just want to smile, want to forget everything
just like absolutely nothing has happened, smiling to live my days
miss you, miss you so much, because i miss you so much
everyday all by myself, calling and calling you
want to see you, want to see you, because i want to see you so much
now its like i have this habit, keep calling out your name
its the same today
i thought id let go, not leaving anything behind
no, no, now i still cant let you go
miss you, miss you so much, because i miss you so much
everyday all by myself, calling and calling you
want to see you, want to see you, because i want to see you so much
now its like i have this habit, keep calling out your name
its the same today
everyday, everyday, it feels like im gonna die, what should i do? 
Love you, love you,because i love you
i hadnt even spoken the words, i just let you go
sorry, sorry, do you hear my words
my late confession, can you hear it
i love you

Saturday, December 17, 2011

Twins

Assalamualaikum.

Yesterday my daddy went for 3 days 1 night seminar at Morib and before he leaves, he bought aswad a bunch of banana. u no kids nowadays often have constipation problem xD

While reading the newspaper, i also picked one, the one that i thought to be the biggest *greedy*
however its not the biggest actually. just 2 joined banana that successfully disguised to be the biggest so i will pick them and eat. hewhew comel jugak pisang cantum2 ni

 *ignore the background plis

when im just about to take a bite, my mom yelled 'Eh jangan nanti dapat kembar nanti baru tau.' then she laughed.

and i was like.............. -.-'

mitos orang melayu ni dashat betul. 

nvm its also great if i can have twin pregnancy. buy 1 free 1 kan kan kan? 
okay but please not the conjoined twins.

Friday, December 16, 2011

Roly Poly

this is cool mann
shud try to dance this xD

Thursday, December 15, 2011

long journey

maybe ive walked for more that 10km today. ahh i just realized how big shah alam can be. im too exhausted yet hungryyy, and my left leg hurts like hell.

nvm ive meet lot of hot guys today. oyeahh! 

Sunday, December 11, 2011

Perlis

low quality camera, but i still love those pics. :)











its just awesome to live in this kind of place. but seriously i really hate the toilet. n the slippery bathroom where aswad fell n hit his head.
seems like im introducing my litlle bros here. xD

Tuesday, December 6, 2011

wordless wednesday #3

this might be annoying

bila mimpi dia pagi tadi, okay maybe malam semalam tengok byk sgt gambar dgn video diaa

bila tengah2 climb pun boleh teringat, okayy maybe boleh release stress memanjat manjat yang tidak berapa nak sopan tersebut

tapi bila nampak muka gigon pun macam muka dia, aku rasa macam macam macam


lost 


oo i actually see him in everybody's face 
ah how come i cant control this?

yaa this might be love <3

i just couldn't stop. and no one understand that.

really wanna be myself

Friday, December 2, 2011

Pretty Boy

im joong ki junkie`

how we define love?

dulu aku salu fikir pasal benda ni.

seorang ibu mengandung, melahirkan, menyusukan anak dia, so sebab tu mesti la dia sayang gila kan kt anak dia tu? 
tapi kenapa ayah yang takde ah susah2 mcm si ibu tadi boleh sayang kt budak tu? mmg ah anak dia, tapi u noo, dorang just err buat err okayy err sex is just an easy thing to be done kan. takpayah susah2 cam ibu tadi siap sakit penat gadai nyawa nk lahirkan budak tu. 


so camna sorang ayah boleh sayang anak dia? (aku rasa macam tak betul sebab tanya soklan ni)

pastu cam baru lagi lah aku terfikirkan jawapan dia. 

monolog dalaman
'kau sayang ayah kau tak?'
'mestilah. ayah kot.'
'okay apa yg dia buat smpai kau sayang gila kat dia. aku rasa kau syg dia more than u love ur mom kan? padahal yg penat2 mak kau tahu tak?apasal? apasal? apasal?' (tetiba emo)
*silence
'okay dah dapat jawapan? kthanxbai '

ur mom n dad, they didnt know each other before get married right? takde relation lgsung pun mcm mak dgn anak yg beranak menyusu darah daging bagai la tadi tu. so how can they fall in love, get married and then get u? after all that happened how come you come up with such a question how a father can love his child?

conclusion, God's best gift is love. and we cant deny when love struck you down.

why i love him so much?

Wednesday, November 30, 2011

senyap senyap senyap. sebab aku benci kau sekarang

Tuesday, November 29, 2011

which way is better?

hello hasbens skalian. lelaki akan lebih nampak hensem walaupun dia tak hensem kalau trim rambut smart2 pendek2. korang nk bela rambut panjang2 mcm korea buat apa. kalau aku dberi keizinan utk mnjadi barber mamak yg depa (laki2) suka pegi tu, mmg aku gunting smpai jadik hensem. seyes tak caya boleh try aku nk upah 50 inggit je. mklumlah ekonomi genting (genting highland?) sekarang, dont blame me and mamak2 barber skalian.

contoh2 :
this is muhd nazmi faiz mansor. midfielder harimau muda yg berbakat n mmpunyai vision utk pass bola dgn mantap. aku rasa nk jadikkan dia player real sama mcm kaka. hewhew

sebelum (curik fesbuk)

selepas (slepas jdk penglike ke-2, aku curik teros)

aku pengsan terus tengok dia yg selepas. err okay dua dua pun comel. alah aku nk letak gmba org tak comel, nnt depa terasa pulak. takpa. cinta tak mengenal rupa. hewhew lagi

tapi series dari pandangan mata aku yg rabun ni, he looks smarter in the 2nd pic. generally, lelaki nmpk lagi smart bila rmbut pendek. tp len orang len opinion kann.

oh ya, tapi aswad buat rambut korea pun mantap lagii xD

'im hot gorgeous am i?'

okay sekiann


Monday, November 28, 2011

Saturday, November 26, 2011

CJJ

cinta jarak jauh, or often called long distance relationship. aku rasa cam memang susah nak wujud benda ni. esp bila mmg jauh gila tak jumpa2, cm offshore or oversea a aku maksudkan. 

tahniah buat parok n semek yang bakal mengikat tali ikatan perkahwinan taun depan insyaAllah. aku nk mintak jadik pengapit sebenarnya, tapi cam over pulak siapa la dakuuu ni kan. sob sob sob

n kehebatan cinta mereka (copyright from novel2 melayu) telah membuatkan aku baru percaya, umur macam aku ni, mmg dah patut bercinta. no i mean mmg normal untuk rasa suka tu. sebab dorang stat since intec kot, smpai sekarang, umur dua2 dah patut ada 3 4 orang anak. so. macam err tu lah. do you know what im saying?*tone madam rita*

desaru telah terbang ke syurga bersama angan2 aku n faizah, begitu juga dengan caving gua tempurung n lata kijang/ err kinjang maybe, just sebab semek buat suprise tetiba balik dari us, together with the cooperation from Shikin and the geng.

Nseb bek ktorang dapat mandi kolam air panas rini so tade a aku nk lenyek2 parok tu. awesome, seryesly. 


Thursday, November 24, 2011

sialan sialan sialan

perghh aku rasa macam presiden hacc borak dengan alumni hacc tadi.  macam masalah dunia. pada saat2 yg tragis tersebut aku memblame segala jenis ajk tertinggi hacc. lenkali nk tanya2 patut tanya pres ke vice ke su ke. aku jaga duit, apa salah aku??

im not the one who will take the responsibility. goodbye

selamat memberi alasan terbaek kepada mak bapak utk ke desaru.

lunatic



i am me, and u will meet only one person like me in this world. and that is me. so do appreciate okay.


Tuesday, November 22, 2011

wordless wednesday #2


Sunday, November 20, 2011

Ombak Rindu


1st time aku semangat nak tengok cite mlayu. 
sapa2 free boleh ajak aku. loner rasanya tengok muvi sorang2.
farizah jom?

Friday, November 18, 2011

Freedom

Aku rasa aku bukan budak kodi lagi mcm kat stf dulu. im 19, legally an adult! xD

Mlm tadi fes time berkenalan ngn pacik berperut sasa yang slalu tahan budak2 sbb tapakai kad mtrx n masuk lmbt after curfew. pacik tu femes, sure korang kenal. aku pun heran apsal dari dulu smpai skrang tapenah pulak dia cam muka aku padahal dah lebih sploh kali jugak dia bebel benda sama pasal kad pelajar dia tu (okay fine mungkin aku tak comel sbb tu dia tak ingat)

‘Nama awak dah smpai dekat RS (what de hacc is RS? did he just mentioned about RS news feed??), awak pandai2 la idop. Saya mintak maaf, tapi saya cuma jalankan tugas saya je. Lain kali bla bla bla’

Angguk2 dengan muka tekun dan redha. Kagum jugak. No curses or annoyed, irritated face. perhaps im in a good mood tonight. good girl keep it up!

Nama aku dah masuk buku rekod disiplin dalam kes yg tak brapa n sirius tapi pacik tu nk buat jadi agak sirius le jugak. mungkin kat stf nak buat jahat tak smpai hati sbb pgg title prefek, now i got the FREEDOM. Terharuuuu T.T

Wednesday, November 16, 2011

30 Days Blog Challenge


lama dah jumpa benda ni tapi tak ingat kat blog sapa.hm mungkin blog budak ni.
sebab cuti ni macam tak kerja, tetiba rasa nak try :)
haah tetiba terperasan.

post asyik pasal kawen je. bosan betul.

Death will come.

When someone you love fallen asleep in death, there is no pill or anaesthesia that can help to endure the grief, even time, which is said to heal all, will not totally take away the pain.

There’s a lot of thing we can’t control. Just leave everything to Him, He knows better.

Dear a very good friend, please be tough. :')

Tuesday, November 15, 2011

abnormal life will begin

a friend will never leave you. i believed in those words so far,

but not until what happen just now when i wake up this morning (err late in the morning), she had leave.

 an empty bed??

fathiah sampai hati kau tinggalkan akuuuuu T^T

kompem seminggu ni makan minum mandi aku tak terurus. unless aku naik atas tidur dengan farie n alfa.

yaa its surely a disaster without Fathiah waking me up patiently in the morning for subuh prayer.

dan aku tak fikir experiment apa lagi nak buat utk unit 6 ni

Zombijaya

punya semangat aku nak habiskan novel ni. tetiba ending. macam.. ciss menyesal baca.

apsal ending macam tu. tak puas hati betul. buat a zombi tu tetiba boleh cure, idop balik ke, zombi jatuh cinta ke, Nipis bertaubat ke. ni just Kamarul pegi KL dan jumpa Nipis yang dah tak dikenali tu?

fine lah. bukan aku yang buat cerita tuu, sebok pulak nak komen haihh

Forget it. were still young.

Hai u oll.

Pernah tak status korang dipersoalkan? Err maybe tak kot kalau korang da de boifren ke gelfren ke. I mean, kite2 yang single ni jeww. Aku assume mesti penah punya. Maklumlah u now zaman sekarang, zaman urbabisasi urbanisasi dan kemodenan kan. Kengkadang aku rasa nak lempang jugak dorang ni, apetah lagi bile dorang brani mengeluarkan statement2 begini :

Kau ni lesbian ke wey. Kesian aku tengok kau. Jom jadik partner hikhik’
Hello bila masa pulak aku lesbian. Memang ah aku suka tengok pompuan cantek, but that doesn’t mean so okayyy. Pretty girls are more attractive than handsome boys. Kan kan? Cuba compare SNSD dgn super junior. Lagi bedarah tengok snsd kan. Err astaghfirullah apa aku cakap nii. Bertaubat sekarang!


 Kau tak rasa loser ke single do. Zaman skang sume dah de boifren.
No no no. Bes apa single. Tadak org kesah kay nk flirt2. Haha Aku Cuma rasa loser je bila kuar makan dgn kapel pastu takda org nak bayarkan utk aku. Ciss agak2 ah aku nk kene belanja jugak! Lenkali jangan ajak aku teman kalau tanak belanja. I hate you i hate you i hate you!

‘Sunyi sepi *bunyi cengkerik* je enfon kau tu. Simcard tak beli lagi ke’
Ciss tumbuk2 pijak2 lempang2 pun aku sudi kat manusia ni. tau lah enfon aku murah tak touch screen dool. Fine fine. tunggu aku kawen nanti aku suruh laki aku gayut 24 jam. Berlagak kau skarang ye. Eh henfon boleh menyebabkan kanser otak. Tak elok.
lepas ni nak carik menda alah ni letak kat enpon :)

‘Kau tak pernah suka orang? Penipu. Bek kau ngaku. Dosa do tipu’
Tapasal gua kena penipu. Haihh menurut hati gua yang comel ni, pernah kot. Tapi gua tepuk tangan sendiri je. Loser tak? Hahahaha. Lu ingat lu je ke penah main tepuk2 sendiri. Gua pon laaa :p oo tapi aku kan nak jaga hati untuk future hasben i. Yuuu mana boleh flirt hikhik

Kau try ah couple. Not as bad as you think.
Haa ni bila masa pulak aku kata teruk sgt rasa berkapel ni. dah tak terbukak hati nak kapel nak buat camna. Lagipun tengok cam tambah dosa je kapel2 ni. bek gua carik sugar dedi je. Hakhakhak. Tengok ah bila aku dah kapel ke tunang ke kawen ke, aku pos gambar aku kt fesbuk, pastu tag dia banyak2 eh (terasa tak terasa tak)

‘Kau bejet alim tadak pakwe kan. Menyampah i.’
Manusia ni pulak mmg boleh campak bangunan paling tinggi kat dunia. Sapa pulak bg rule sapa tadak pakwe budak baik? aku jahat je. Lek lek le beb. Lu ada pakwe, jaga batas semua, insyaAllah diredhai. Tayah sibuk2 jaga hal aku okay

Mengikut kesimpulan aku, depends korang ah nk tentukan life korang as a teenager tu camna. Ada yang rasa lonely (okay aku pon) so membuat keputusan utk mengkapelkan diri dgn sesiapa sahaja yg depa berkenan. Ada jugak yg mmg taleh idop tanpa enpon berbunyi 24/7, mesti kene de boifren gekfren tak kira idop atau mati. Ada jugak yg memang tak layan langsung pasal benda lovey dovey ni, jiwang karat katanya. ada jugak yg ada feeling tu, tapi buat biasa je sebab nak jaga hati, cuba untuk mujahadah melawan nafsu.

Sebab cinta dia tu hanya untuk pasangan yang halal, untuk seseorang yang boleh dia cintai sepenuh hati berpayungkan rahmat-Nya.

The best, you decide by yourself ^.^

Wordless Wednesday #1

Apabila seorang lelaki melafazkan akad nikah, bermaksud dia telah berjanji bukan sahaja dengan ibu apa dan dirinya, malah dengan Allah untuk menjaga dan menyayangi perempuan yang menjadi isterinya dengan sepenuh hati, bukan menyakiti dan menzaliminya.


Abang, i nak try jaga hati ni baik2 untuk u. U jaga hati u baik2 untuk i jugak eh J
sweetnya aku. haha

Monday, November 14, 2011

tetiba aku panas. bajet siot. siot. siot.

as if i care.

bro, gua menyampah dengan lu.

Saturday, November 12, 2011

She Had The World - Panic At The Disco



She held the world upon a string
But she didn't ever hold me
Spun the stars on her fingernails
But it never made her happy
'Cause she couldn't ever have me
She said she'd won the world at a carnival
But she couldn't ever win me
'Cause she couldn't ever catch me

I, I know why
Because when I look in her eyes
I just see the sky
When I look in her eyes
Well I, just see the sky

I don’t love you I'm just passing the time
You could love me if I knew how to lie
But who could love me?
I am out of my mind
Throwing a line out to sea
To see if I can catch a dream

The sun was always in her eyes
She didn't even see me
But that girl had so much love
She'd wanna kiss you all the time
Yeah, she'd wanna kiss you all the time

She said she won the world at a carnival
But I'm sure it didn’t ruin her
It just made her more interesting
I'm sure I didn't ruin her
Just made her more interesting

I, I know why
Because when I look in her eyes
I just see the sky
When I look in her eyes
Well I, just see the sky

I don’t love you I'm just passing the time
You could love me if I knew how to lie
But who could love me?
I am out of my mind
Throwing a line out to sea
To see if I can catch a dream
wau, this means so much.  

Thursday, November 10, 2011

like like like


song in the brain.

Monday, November 7, 2011

Final.


Good Luck Everyone! :)

Friday, November 4, 2011

So in love

Have you ever go to bed with someone you love, wrap your fingers against him/her with smile, keep stroking his/her hair and sing a lullaby until he/she fall into a deep sleep? If not, have you ever imagine that?

i didn’t say that the ‘someone you love’ above must be your boyfrens gelfrens or gays or lesss o whosoever, nonononono this can raise social issues. Cannot2 no illegal sex mannn.

Mai cek nak cerita sikit.

Aswad tidur dengan aku malam ni. fine. at fes, dia tanak tidur, tapi bila aku paksa dia tutup mata, pastu aku pun pura2 dah tidur, dia pun senyap, dia tarik2 rambut aku suruh bangun. Takde respons, dia pun tutup muka dia dengan sapu tangan eh mungkin tuala kecik (ada berbelas-belas dia punya dalam rumah ni) pastu tetiba tak sampai 5 minit mata dia dah layu. Pastu dia terus tidur. Nyenyak. Macam baby. Ya memang baby pun kan.


I can’t help smiling when i look at him. Why he is so adorable cute charming attractive and darling??
And suddenly i thought, it must be wonderful if i can watch my own baby sleep beside me every night like this.

Aku rasa macam tak normal nak rasa benda ni sekarang. But this is serious. I wanna be a mum. Ya perhaps one day. In the future. J

Tuesday, November 1, 2011

pressure related disease?

bila hilang selera makan dan membenci semua jenis makanan depan mata

bila minum air kosong rasa macam teguk air kosong yang kosong

bila cam malas sangat nak mandi dengan alasan toilet sangat jauh

bila rasa nak bergolek atas katil tanak bukak mata sampai 2 minggu yang ke depan

bila sakit2 seluruh badan macam baru main ragbi err okay tak ssuai utk prempuan, badminton la

bila 24 hours rasa macam ada rama2 tengah menari nari dengan riang gembira dalam perut

bila tetiba dengan srta merta rasa blank heartless innocent dan comel

bila rasa benci dengan orang lalu lalang depan aku yang bau macam sotong dekat mydin (don ask me why sotong)

i think i got evening sickness. ya mungkin jugak sebab semalam main hujan. or myb pressure? ahh stress can lead to CVD. i shud try to overcome this.

Tuesday, October 25, 2011

gagal2

3 minutes

7 minutes

10 minutes

15 minutes

Demm aku dah tutup buku chem sekarang tengah menghadap Running Man. -.-'

Monday, October 24, 2011


Wenn du nicht hinaufkommst, bist du selber schuld. -Ueli Steck-


inspiring words.thanx bro

Sunday, October 23, 2011

Naik haji

u ol know raya aji dah nak tiba tak lama lagi? lembu2 nak disembelih pun nak tiba jugak lagi seminggu dua dalam kandang masjid tu (as usual will find the prettiest to be my feveret cow of the year). oh ya tiba bersama-sama final beberapa hari lepas tu. -.-'

lagi 2 hari sorang sahabat ana (cewahh ana teros!) nak berangkat dengan family2 dia ke Mekah. baru 19 dah nak jadik pak aji, jeles betul. mak ayah aku pon tak pegi lagi dol. ya ya ya youre damn lucky bro. kalaulah naek haji tu macam naik dam aji , memang aku beli papan dam aji byk2 utk parents aku. takpelah takda rezeki lagi dorang nak pegi kot. sobsobsob



hey kawan selamat berangkat, semoga selamat pergi n kembali. kat sana jgn lupa doakan aku n kawan2 len (dah 10 kali ulang) tau. buat ibadah betol2 ikhlas2 appreciate this opportunity mana tahu next time kau tak pegi lagi dah. ingat senang ke -.- oh ya also i hope ull be a better person after this, in and out :)

have a safe journey fren. :)

Real Steel :)

mantap2. aku rate cite ni 9/10 sebab berjaya buat aku duduk dengan tenang tetapi menendang-nendang seat org depan tu dengan sangat ganas dan extreme. ya also extra mark for Max yang adorable gila (i want to have a cute child like him) n charlie hugh jackman yg hensem kalau dia shave. oh ya apsal ha laki suka tak shave? aku tengok pon serabut -.-



trailer macam takbes sgt takpe tengok dlu. aku rasa brilliant ah idea bg robot men tumbuk2 instead of human. yalah at least they dont feel the pain right?

congrats mensiti 6-1 xD

Friday, October 21, 2011

The Boys - SNSD


i want soyoung <3

Succes is never ending, failure is never final


failure is special, because u can bounce back even higher (Ariff Wie, 2011)

try and fail, but dont fail to try. still, Alhamdulillah because we have another chance to try :')

Tuesday, October 18, 2011

girlfrenss that i love the most

bila kecoh2 budak pmc ngn imu nk inteviu minggu ni aku cam terfikir aa. fine korang ada bapa bulan je lagi kat mesia. fine2. pasni kita jumpa masa kenduri kawin jelah. fathiah gudbai.

so tetiba aku rasa syahdu. korang dah kawen beranak pinak mesti jadik bini solehah dengar cakap laki. pastu tak kasik kita gi main2 hangout sama2 dah. kalau kasik pon mesti dorang nak ikot. nyebok2.

korang kena ingt bdae aku every year tau. *iklan*


pastu dorang suruh bawak bby toodler korang tu, pastu tadapat lah kita men mandi manda swimming pool sama2. lagipon korang yg dah branak masa tu tak slim macam aku (rujuk gambar di atas) dah. nk berenang dlm swimming pool pon terapung. HAHA comel gila korang (aku tengah berimaginasi sekarang)

 adakah kita dapat beraya haji bersama macam ni lagi? oww tacing sungguh. nak duit rayaa

pastu sume dah matured kena pikir future sendiri. woi korang next year dah 20 dah boleh pikir pasal kawen. yahooo! 

 oh ya lupakan janji2 kita. aku surrender dah bukan aku yang kawen paling awal. aku pass kat afiey ngn hana jelah. takpon mimi ke. takpon tunggu aku balik mesia kita kawen sama2 eh. wau mantap mengandung beranak pun sama. wauwauwau
oh plan kita nak berbesan nnti tu jangan lupa. anis keep your words xD


kawan2 bila kita nak gather lagi. :'(

LangitIllahi



'if i am meant for you, i am meant for you. if i am not meant for you, Allah will replace a person better than i am.'


*gambar takde kena mengena dgn yg hidup atau yg mati


ya i wish i could write these kinda stuff too. superb cool isnt? 


Sunday, October 16, 2011

random

its 16th Oct already. still got another 3 weeks to prepare for final.

3 weeks
three
THREE

what? only 3 weeks left??
and i still done with nothing. 

dari minggu lepas stadi baca hafal rasa macam tak masok hapa hapa. yalah mind set aku, baca awal2 nanti lupa. sapa suruh kann. pastu wiken ni bizi prepare medley p ramlee tahapa hapa yang just buat aku rasa nak tejon bangunan je, pastu sbtu lepas tido smpai tengahari before sambung lagi lepas zuhur dan asar dan seterusnya. pagi tadi gi library pon bukak buku 5 minit dah tido. 

haihh ya i really need exercises. lemak banyak sangat ni sebab tu nak tido je keje. 

Leo dah sihat. Alhamdulillah.

okay dah nak merepot biology lagi. kthanxbye


Saturday, October 15, 2011

library kutub utara intec

assalamualaikum semua.

saya sekarang berada di library intec. disebabkan saya tidak membawa Leo yang agak tak sihat, saya cuma mampu melayari internet di desktop sini je.oh tujuan saya nak stadi chem dengan bio sebenarnya jangan salah faham okay.ini namanya mengisi masa lapang. (haihh apa aku cakap ni-.-)

suhu di sini amatlah rendah sehingga saya membuat keputusan untuk makan tengahari bersama girlfren saya yang comel, dan menjamu selera kami yang kebuluran di bwah panas matahari yang memang mantap. *boleh tumbuk kalau menyampah dengan bahasa melayu aku

oh ya saya cuma nak bagitahu tahap kelajuan internet di sini sangatlah melampau lajunya mengalahkan p1 saya yang macam siput demam kat rumah tu. so sapa2 nak donlod muvi ke cite korea ke running man ke boleh tampil ke intec bila2 masa anda mahu. oh ya lagi, wikens je anda mampu mengakses selaju ini harap maklum.

sekian, saya, Iqlima Syarif membuat liputan khas dari library intec uitm seksyen 17. ^^

keep ur heart strong kamon2

everytime im feeling like falling for someone, this is the song that will make me stay awake, erase the image of that person(s), n let them be in the history list. alahhh its not a crime to like someone kan kan kan. 
just never fall for someone if you dont know they will catch you. 


Di Atas Nama Cinta - UNIC :)

Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya

Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya

ni la satu2 nye lagu nasyid ada dlm playlist aku. tade ah jiwang pun kan. comel tak hikhik ^^

Leo.

T.T nearly cry watching my Leo trying to fight over the virus coming from dono where. Leo kamon3 ure strong. mummy will stand behind u forever!!

to do list -.-
*repot bio DNA
*searching2 unit 6
*Fesbuk Hepi Bubble Tweet2
*Grey's Anatomy Still Mary Me

Leo mummy really need u. get well soon ya.

Sunday, October 9, 2011

sahabat baru.

mata aku dah sama dengan dia sekarang.

aku baru tau ada antivirus panda. dia cam tak berapa nak panda. kesian panda aku jadik antivirus. hewhew

.

g pesta buku upm tadi. punya excited banyak gila buku best2 smpai amek 6 7 8 9 10 buku. last2 beli 3 je. aku merasa loser carik buku sorang2 tadi bila abang aku meninggalkan diriku ini untuk pegi berdating dengan awek dia. ciss melampau sungguh kata nak single sepanjang zaman. -.-

sesi pembakaran lemak di dalam sauna ktm berlangsung sepanjang dekat setengah jam di dalam koc wanita + proses sprint laju2 nek jejantas keja ktm tadi, dan kesannya aku merasa agak kurus bila tiba di kl sentrel. ktm ke klang delay sejam dan akhirnya kami hanya selamat tiba di shalam pada pukul 6.45 camtu ah. aku gagal menggoda pakcik teksi dan gagal bersabar menunggu pacik rapid lalu aku membuat keputusan untuk berjalan kaki sahaja

act ak takesah sgt pon jalan jauh2 tapi memandangkan aku ni perempuan pastu lalu pulak tepi highway, sah2 ada tikus2 menjerit.ello boleh buat experiment kalau ta comel macam Park Shin Hye pon tikus2 nak jerit jugak okayy. dan sepanjang perjalanan aku telah berjaya memberi salam dan hai! kepada semua kucing yang kesemuanya berjumlah 7 ekor. o mungkin 8.

baru nak berehat sambil melipat baju (see aku mmg pompuan tak brapa mlayu terakhir hikhik) alfa dtg mmbawa khabar duka kena buat chem punya grupwork. pastu meeting ngn jpkca lagi (cewah aku pres skarang) pastu nk pikir bio repot lagi. kuciwa

moral of the story, aku penat. bai